Nie mogę wysyłać MMS do innych sieci - Android

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan1234567890
    Drive
    • 2010
    • 46

Sebastian_M26 bez dodatków przeciwzużyciowych? Przecież zgodnie z podanymi przeze mnie źródłami norma 504.00 lepiej chroni silnik przed zużyciem niż 502.00.

leonn nie kwestionuję częstszej wymiany oleju i dzięki temu forum wymieniam olej maksymalnie co 15 tys km. Chodzi mi raczej o to dlaczego olej o normie 502.00 jest według wielu osób lepszy niż o normie 504.00

paba Twoje tłumaczenie do mnie przemawia i muszę przyjąć je za prawdziwe. Jednakże norma VW 504.00 jest trochę lepsza dla silnika niż MB 229.5 czy 229.51 (przynajmniej według wykresu). Różnica nie sprowadza się tylko do Aftertreatment Compatibility, ale również do Oxidative Thickening oraz Wear, które jest chyba najważniejsze. Stad właśnie moje wątpliwości. Co do jakości paliw to wydaje mi się, że nie jest tak źle skoro Lotos jest jedną z najnowocześniejszych rafinerii w Europie (zwłaszcza jak się tankuje paliwa premium).

Dla zainteresowanych daję link do Lubrizola
  • krzygaj
    Rider
    • 2008
    • 627
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witajcie
    Pacjent Sony Xperia E1 z Android 4.4.2(wcześniej był 4.3, ale na nim nie sprawdzałem czy wysyłał. Nowy pobrany za pomocą oprogramowania Sony) - w sieci Plusa.
    Problem jaki mam z tym telefonem jest taki, że nie mogę wysyłać MMSów do innych sieci niż Plus.
    Kombinowałem już z ustawieniami - pobierałem ze strony plusa, wprowadzałem ręcznie, pobierałem bezpośrednio z telefonu (jakiś rodzaj autokonfiguracji) i dupa :x

Przy próbie wysłania pojawią się tylko nic nie mówiący komunikat - nie można wysłać... i tyle...

Ma ktoś jakiś pomysł co jeszcze mogę sprawdzić?

Dzięki za pomoc

[ Dodano: Czw 21 Sie, 14 11:05 ]
    Problem rozwiązany - musiałem zainstalować inną aplikację do wysyłania SMS/MMS - wbudowana nie chciała wysyłać.

Dziwne co? :?
    Moja Skodzina

Skoda Octavia II -
    Opel Astra III -

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Transmisję danych miałeś włączoną cały czas?
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• krzygaj
        Rider
        • 2008
        • 627
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

tak - wydaje mi się, że problemem było to, że wbudowana aplikacja pchala zdjęcia bez ich zmniejszania - w nowej określiłem wielkość na max 300kb i idą mms(wcześniej ustawiłem bez limitu i dupa)

Jakoś tak dziwnie, ale grunt, że działa

Już miałem wracać do starej Noki, na której wszystko śmigało i bateria trzymała ok 5dni :szeroki_usmiech
        Moja Skodzina

Skoda Octavia II -
        Opel Astra III -

Komentarz

Pracuję...